Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Blomkål/brokkolisuppe
  • Blomkål/brokkolisuppe

Blomkål/brokkolisuppe

En god suppe som både er er lett og rask å lage. 
Middels
Energi 58.4 kcal
Protein 1.3 g
Fett 4.7 g
Karbohydrater 2.1 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 26.2 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 58.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 21.3 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 22.7 µg
Fosfor 37.2 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 7.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
  • 1 stk liten løk , finhakket
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 1 ss smør
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 2 dl matfløte
  • ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen.

Smelt smøret i en kjele.

Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La suppen småkoke i ca 10 minutter.

Mos suppen med en stavmikser. Tilsett matfløten. Smak til med pepper.

Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.