Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Blomkålsuppe med bacon
  • Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe med bacon

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.
Middels
Energi 64.1 kcal
Protein 3.3 g
Fett 3.2 g
Karbohydrater 5.5 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 56.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 13.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 10.9 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 16.0 µg
Fosfor 67.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 15.3 mg
Niacin 0.7 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 2 ½ dl vann
  • 5 dl lettmelk
  • 250 g potet
  • ½ stk blomkål
  • 1 dl matyoghurt eller lett Crème Fraîche
  • ¼ stk purre
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 100 g bacon

Fremgangsmåte

Del opp poteter og blomkål (Dette kan gjøres før turen)

Kok opp vann og melk og ha i potetbiter og blomkålbiter. Kok i 10 - 15 minutter.

Stek bacon sprø i en stekepanne.

Ha purreløk, matyoghurt, salt og pepper i suppen og kok forsiktig i 2 minutter.

Dryss bacon over suppen og server med grovt brød.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.