Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Ostesuppe
  • Ostesuppe

Ostesuppe

Denne ostesuppe lages på under en halvtime. Godt til middag, lunsj eller som forrett. Kombiner gjerne med hvitt kjøtt eller fisk.

Enkel
Energi 121.0 kcal
Protein 4.0 g
Fett 9.8 g
Karbohydrater 4.3 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 99.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 136.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 9.1 µg
Fosfor 80.3 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.6 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss meierismør
  • ca. 3 ss hvetemel
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 5 dl melk
  • ca. 150 g normanna eller annen blåmuggost
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket

Fremgangsmåte

Smelt smøret og rør i melet. Spe med buljong og melk. Tilsett ost i biter og la den smelte i den varme suppen.

Rør til slutt i rømme/crème fraîche og dryss på kruspersille.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.