Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Potetsuppe
  • Potetsuppe

Potetsuppe

Suppe er både mettende, godt og enkelt å lage. Suppe krever også sjeldent eksklusive råvarer. Poteter er en veldig allsidig grønnsak. Prøv denne deilige potetsuppen. Passer både til hverdag og fest.

Enkel
Energi 68.4 kcal
Protein 1.8 g
Fett 3.5 g
Karbohydrater 7.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 31.1 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 48.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.9 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 15.2 µg
Fosfor 39.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.7 mg
Magnesium 11.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 250 g potet
  • 1 stk purre
  • 7 dl vann
  • 3 dl melk
  • 4 ss smør
  • 4 skive loff
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Rens poteter og purre og del dem i biter. Kok grønnsakene i vannet til de er møre.

Ha i melk og smør, og kjør suppen i en hurtigmikser til den er jevn og glatt. Bruk også gjerne en stavmikser rett i gryten.

Loffterningene (brødkrutonger) sprøstekes i ovnen med litt olje og salt.

Smak til med krydder, og bruk strimler av purre og brødkrutonger som garnityr.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.