Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Supper / Skogssoppsuppe
  • Skogssoppsuppe

    Soppsuppe er enkelt å lage, bruk den soppen du liker best. 

Skogssoppsuppe

Til denne deilige suppen kan du bruke mye forskjellige sopp. Gjerne tørket, eller fryst om du har litt på lur.
Middels
Energi 133.0 kcal
Protein 5.6 g
Fett 6.5 g
Karbohydrater 9.9 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 48.8 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 1.2 g
Vitamin A 109.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.9 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 9.2 µg
Fosfor 63.4 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.5 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 37.5 mg
Niacin 0.7 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 2 stk gulrot
  • 1 skive knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • ½ kg aromasopp
  • 5 dl buljongpulver (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • Garnering
  • 100 g aromasopp
  • 2 ss smør
  • 4 blad frisk basilikum
  • 4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og tilsett finhakket gulrot, rotselleri og løk. La det surre ca 2 minutter før soppen tilsettes. Legg på lokk og la dett surre videre i ca 5 minutter.

Tilsett buljong og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.

Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.

Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel liltt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum.

Servèr med ristet brød.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.