Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Desserter, kaker og bakst / Is laget på kvarg
  • Is laget på kvarg

Is laget på kvarg

Is laget på kvarg - med variasjoner!
Enkel
Energi 165.1 kcal
Protein 7.3 g
Fett 10.2 g
Karbohydrater 11.5 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 104.4 mg
Vitamin B2 0.4 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 7.8 g
Vitamin A 151.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.2 mg
Folat 21.3 µg
Fosfor 178.5 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 10.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 5.2 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss melis
  • 3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kvarg og ønsket smakstilsetning.

Frys isen, helst i iskremmaskin. Fryses isen i fryser må den røres i et par ganger for å unngå isnåler.

 

Eksempler på smakstilsetninger:

Frø av 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

2 ts kakao + 1 ts vaniljesukker

Moste friske eller fryste bær.

Smak halve porsjonen til med kakao og vaniljesukker, den andre halve med bær og legg kremene lagvis før innfrysing.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.