Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Desserter, kaker og bakst / Syltet klementin med yoghurt
  • Syltet klementin med yoghurt

Syltet klementin med yoghurt

Enkel og smaksrik dessert
Enkel
Energi 109.9 kcal
Protein 1.6 g
Fett 0.0 g
Karbohydrater 25.4 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 46.2 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 19.0 g
Vitamin A 1.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 17.5 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 7.4 µg
Fosfor 6.6 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 3.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "stjerneanis"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 stk klementin
  • 2 dl sukker til sukkerlaken
  • 2 dl vann
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis hele
  • 1 stk kiwi
  • 3 dl yoghurt med vanilje

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sukker og krydderne. Skrell klementinene, legg dem i laken og kok opp. Legg lokket på kjelen og sett til side.

Hell av sukkerlaken, og server klementinene med litt yoghurt og kiwi.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.