Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Fiskesuppe

Fiskesuppe

Start uken med en deilig fiskesuppe full av velsmakende og sunne ingredienser. Dette er en suppe som de fleste setter pris på. Server med ferskt brød.
Enkel
Energi 38.3 kcal
Protein 2.1 g
Fett 1.7 g
Karbohydrater 3.0 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 26.9 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.1 g
Vitamin A 40.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.2 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 9.8 µg
Fosfor 31.5 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 6.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"
Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk persillerot
  • 2 stk gulrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk liten purre
  • 1 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 stk fiskebuljong (terning)
  • 1 ½ l kokende vann
  • 600 g torskefilet
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl matyoghurt
  • 50 g reker
  • 50 g crabsticks
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i strimler og surr dem i smør i en stor kjele sammen med hvitløk og løk i 3 – 4 minutter under omrøring.

Ha buljongterningene i det kokende vannet og rør til de har løst seg opp. Tilsett buljong i kjelen, og gi det hele et oppkok.

Reduser varmen og tilsett fiskefileten som er skåret i terninger på ca 2 x 2 cm. 

Ha hvetemel i matyoghurten og rør til man får en glatt masse. Tilsett matyoghurten i suppen under omrøring. La det helle trekke i ca 3 - 5 minutter til fisken er nesten mør (det er viktig at suppen ikke fosskoker etter at matyoghurten er tilsatt).

Tilsett reker og crabsticks. Kok opp. Smak suppen til med salt og pepper. Pynt eventuelt med frisk dill.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.