Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki
  • Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki

Greske kjøttboller i tomatsaus med potetskiver og tzatziki

La deg inspirere av Hellas og drøm deg litt bort på kjøkkenet! Lager du kjøttbollene kvelden i forveien, har du en enkel hverdagsmiddag på 1-2-3.
Enkel
Energi 79.9 kcal
Protein 5.6 g
Fett 3.7 g
Karbohydrater 6.2 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 36.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 22.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 5.6 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 14.4 µg
Fosfor 57.9 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 18.6 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 1.8 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "spisskummenfrø"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk løk
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 3 båt hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ss spisskummenfrø , knust
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss paprikapulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kefir
  • 2 ss smør til steking
  • Saus:
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Tilbehør:
  • 4 stk potet , kokte
  • 100 g salatblad
  • Tzatziki:
  • 1 ½ stk slangeagurk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båt hvitløk
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Fremgangsmåte

Finhakk løken. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en food prosessor og kjør til alt er godt blandet. 

La gjerne deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg. Form massen til små kjøttboller.

Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett hermetiske tomater og la det stå og surre i 5 minutter.

 

Del potetene i skiver og stek disse lett i en panne.

 

Tzatziki: 

Riv slangeagurk vha et råkostjern. Dryss på salt og la det trekk ei 5-10 minutter. Press ut vannet. 

Bland agurk sammen med yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med pepper. 

 

Servér kjøttbollene med stektepoteter, tzatziki og frisk salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.