Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Grønn salat med avokado, sukkererter og pæredressing
  • Grønn salat med avokado, sukkererter og pæredressing

Grønn salat med avokado, sukkererter og pæredressing

Denne salaten kan serveres som hovedrett - server gjerne litt brød og skinkebiter til.

Enkel
Energi 81.8 kcal
Protein 2.3 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 2.7 g
Fiber 2.5 g
Kalsium 34.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.4 g
Vitamin A 18.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.1 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 55.8 µg
Fosfor 56.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.7 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 200 g sukkererter
  • 4 stk avokado
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 boks alfalfaspirer
  • Pæredressing
  • 1 dl cultura pære
  • 1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

Riv salaten og skjær grønnsakene, og bland dette sammen. Rør deretter cultura og kesam sammen.

Hell dressingen over og server med grovt brød.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.