Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Grønnsaker i karrisaus
  • Grønnsaker i karrisaus

Grønnsaker i karrisaus

Smaksrik grønnsaksvariant servert til for eksempel fiskekaker eller fiskeboller.
Enkel
Energi 57.4 kcal
Protein 1.9 g
Fett 1.9 g
Karbohydrater 7.3 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 44.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 73.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 10.1 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 19.0 µg
Fosfor 45.1 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.5 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 100 g kålrot
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk pastinakk
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts karri
  • 1 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ss frisk kruspersille finhakket

Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene i terninger, stilksellerien i kubber. Kok alt knapt mørt i vann med salt. Sil kokevannet fra og tilsett så mye melk at det blir 3 dl.

Fres karri i smør i et par minutter. Dryss på mel og rør godt rundt. Spe med melkeblandingen og la sausen småkoke i 4-5 minutter.

Smak om den trenger mer salt og karri. Hell sausen over grønnsakene og server dem med nudler eller ris, gjerne til stekte fiskekaker eller fiskeboller.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.