Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Pasta med dillsaus
  • Pasta med dillsaus

Pasta med dillsaus

Trenger du en skikkelig oppkvikker, så kan du lage en rett med mye grønn salat.
Enkel
Energi 101.9 kcal
Protein 6.8 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 13.8 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 43.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.6 g
Vitamin A 30.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 16.7 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 20.1 µg
Fosfor 88.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.9 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 4.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 240 g pastasløyfer
  • 250 g rød cherrytomat
  • 8 stk reddik
  • ½ stk blomkål
  • 20 stk sukkererter
  • 1 stk rødløk
  • 100 g salatblad
  • 200 g reker
  • Dillsaus
  • 1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 2 ss tørket dill
  • ½ stk sitron
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

Kok pastaskruer, skjær opp grønnsaker og riv salatbladene. Tilsett reker og bland alt sammen. 
Bland alle ingrediensene til dillsausen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.