Hjem - Oppskrifter / Sunne oppskrifter / Middagsretter / Purésuppe
  • Purésuppe

Purésuppe

Fyldig purésuppe med mye smak.
Enkel
Energi 27.6 kcal
Protein 0.8 g
Fett 1.4 g
Karbohydrater 2.4 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 16.1 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 60.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 8.3 µg
Fosfor 20.6 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk gulrot
  • 50 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk persillerot
  • 1 ts frisk rosmarin
  • 1 l vann
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Rens og kutt opp grønnsakene og kok dem møre i vann med rosmarin. Mos grønnsakene med vannet i en foodprosessor eller ved hjelp av en stavmikser.

Rør sammen smør og mel og visp det i den kokende suppen. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn kvarg og smak den til med salt og pepper.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.