Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Eggnog med vri
  • Eggnog med vri

Eggnog med vri

En varm styrkedrikk som passer bra etter trening og til kveldskosen.
Enkel
Energi 79.8 kcal
Protein 3.9 g
Fett 2.7 g
Karbohydrater 9.9 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 103.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 3.7 g
Vitamin A 43.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.2 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 11.6 µg
Fosfor 114.2 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 17.7 mg
Niacin 8.8 mg
Selen 2.7 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(17) "revet muskatnøtt"

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 7 dl sjokolademelk
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

Varm sjokolademelken sammen med krydder til rett under kokepunktet. Ta kjelen av platen. Visp eggene godt sammen i en bolle og hell så den varme melken over eggeplommene mens du visper. Smak til med honning.
Fordel drikken i 2 eller 3 glass. Riv muskatnøtt over.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.