Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Kaffe latte
  • Kaffe latte

Kaffe latte

Er du en av dem som lar frokosten kun bestå av en kopp te eller kaffe? Ved å tilsette melk i kaffen eller teen vil den inneholde flere næringsstoffer. På den måten kommer du litt nærmere frokosten – og husk at litt frokost er bedre enn ingenting!

Vanskelig
Energi 35.3 kcal
Protein 2.7 g
Fett 1.0 g
Karbohydrater 4.0 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 96.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 10.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 4.3 µg
Fosfor 74.5 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 24.3 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • ½ dl espressokaffe
  • 2 ½ dl lettmelk

Fremgangsmåte

Varm opp melk i en kjele og “steam” (skumme) den gjerne om du har mulighet. Lag i tillegg en espresso.

Finn frem høye glass som rommer 3-4 dl. Hell espressoen i glasset, og hell over melken til glasset er fullt.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.