Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Kakao med ingefær
  • Kakao med ingefær

    Kakao med ingefær 

Kakao med ingefær

Kakao med ingefær er en spennende smakskombinasjon.

Enkel
Energi 66.6 kcal
Protein 3.6 g
Fett 1.6 g
Karbohydrater 9.2 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 107.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 11.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 5.6 µg
Fosfor 97.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.6 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(9) "mørk rom"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 7 dl melk
  • ½ dl kakaopulver
  • 3 ss honning , gjerne akasiehonning
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ½ dl mørk rom (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bland kakao, honning og litt av melken i en kjele. Varm opp under omrøring. Spe med resten av melken når kakaopulveret har løst deg opp. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Tilsett ingefær og mørk rom. Server med litt pisket krem

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.