Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Mørk sjokolade
  • Mørk sjokolade

Mørk sjokolade

Mmm; en mørk, søt fristelse..
Enkel
Energi 189.0 kcal
Protein 3.7 g
Fett 14.1 g
Karbohydrater 11.8 g
Fiber 1.8 g
Kalsium 88.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.7 g
Vitamin A 69.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 3.9 µg
Fosfor 68.2 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.3 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 100 g gjerne 70% kakao mørk kokesjokolade
  • 4 dl helmelk
  • 1 ss sukker
  • ½ dl kremfløte
  • ½ stk vaniljestang

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen fint og sett den til side.

Varm melk, sukker, og kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen bort fra varmen og la den trekke litt.

Splitt vaniljestangen, og skrap kornene fra vaniljestangen ned i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevnt blandet.

Sett drikkesjokoladen i kjøleskapet til dagen etter. Varm forsiktig opp rett før servering.

Pisk grundig og server i små kopper.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.