Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Varm kakao med kanel
  • Varm kakao med kanel

    Varm kakao med krem varmer i vinterkulden 

Varm kakao med kanel

Varm kakao med krem smaker nydelig i vinterkulden.
Enkel
Energi 113.1 kcal
Protein 4.1 g
Fett 5.2 g
Karbohydrater 12.0 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 108.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 7.0 g
Vitamin A 49.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 6.6 µg
Fosfor 112.6 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 41.7 mg
Niacin 6.3 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l lettmelk
  • ca 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel (kan sløyfes)
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 

Bland kakao, sukker, vaniljesukker og kanel  i en kjele med litt av melken. Varm opp under omrøring. Spe med resten av melken når kakaopulveret har løst seg opp. Varm opp til kokepunktet under omrøring.  Ha gjerne litt pisket krem i koppen ved servering.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.