Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Varm melk med ingefær
  • Varm melk med ingefær

Varm melk med ingefær

Rennende nese eller bare kald i hele kroppen. Da bør du prøve denne varme melken med ingefær og peppermynte og kjenne at varmen kommer tilbake.

Enkel
Energi 46.3 kcal
Protein 3.0 g
Fett 1.1 g
Karbohydrater 6.3 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 110.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 1.0 g
Vitamin A 11.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.6 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 5.3 µg
Fosfor 83.3 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.2 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "peppermynteolje"

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 2 ½ dl lettmelk
  • 10 g revet frisk ingefær
  • 2 dråpe peppermynteolje
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha melk, revet ingefær, pepprmynteolje, revet sitronskall og vaniljesukker i en kjele og varm opp under omrøring, til rett under kokepunktet.
Sil melken og server.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.