Hjem - Oppskrifter / Varme drikker / Varm sjokolade med smak av kaffe og kanel
  • Varm sjokolade med smak av kaffe og kanel

Varm sjokolade med smak av kaffe og kanel

Varm sjokolade kan kombineres med mange ingredienser dette er en oppskrift med kaffe, kanel og appelsin. Alltid godt med en kopp varm sjokolade når det begynner å mørkne ute.

Enkel
Energi 114.3 kcal
Protein 4.1 g
Fett 5.1 g
Karbohydrater 13.8 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 115.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 21.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.1 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 5.3 µg
Fosfor 76.8 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 16.2 mg
Niacin 18.1 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 3 dl lettmelk
  • 50 g lys kokesjokolade
  • 1 ts sterk pulverkaffe
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss revet appelsinskall
  • vispet kremfløte til topping

Fremgangsmåte

Bland alt i en kjele og kok drikken 2 - 3 minutter. Sil fra appelsinskallet.

Server drikken med en liten kremtopp på.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.