Hjem - Skole

Artikler om
Skolemelk og skolemat

Her får du vite mer enn at en liten kartong med skolemelk er nok til å dekke 1/3 av barns daglige kalsiumbehov.

Artikler om skolemelk

Oppskrifter for barn og unge

La deg friste! Oppskrifter som er tilpasset barn og ungdom.

Se oppskrifter

Undervisningsmateriell:
Frokost i skolen

Her finner du ernæringsinformasjon, lærerveiledning, elevquiz, filmer og oppskrifter.

Materiell FROKOST

Undervisningsmateriell
Matpakke

Her er presentasjon om matpakken, lærerveiledning, elevquiz og filmer med enkle oppskrifter for barn og ungdom. 

Materiell MATPAKKE

Undervisningsmateriell
Den digitale melkekartongen

- et spennende digitalt undervisningsopplegg for ungdomstrinnet hvor eForelesninger står sentralt.

Materiell og leksjoner

Undervisningsmateriell
Måltidet - en verdi å ta vare på

Informasjon og materiell til foredrag og undervisning.

Materiell Måltidet

Nyttige lenker om
mat, ernæring og helse

Nyttige lenker til bruk i faget mat og helse for lærere og elever.

Lenkeoversikt
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.