Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Ernæring / Hva bør BMI'en være?
  • Hva bør BMI'en være?

Hva bør BMI'en være?

Jeg er en mann på 68 år. Veier ca .75 kg og er ca 180cm. Hva bør min BMI være?

PUBLISERT: 04.06.2012

BMI er en internasjonal standard for beregning av overvekt. Den regnes ut ved å ta vekten i antall kg og dele på høyde ganger høyde (i meter). For en person som er 1,80 m høy og veier 75 kg, blir regnestykket slik: 75/(1,80*1,80) = BMI 23,1

BMI-grenser fra WHO


BMI under 18,5 regnes som undervekt
BMI mellom 18,5 og 24,9 regnes som normalvekt
BMI over 25 er definert som overvekt
BMI over 30 er definert som helseskadelig overvekt

Disse grensene er de samme for kvinner og menn. De sier ingen ting om hvor på kroppen fettet sitter eller om forholdet mellom fett og muskler. En muskuløs mann kan godt ha BMI på 27 og absolutt ikke være overvektig, så BMI er ikke nødvendigvis et godt mål på overvekt på individnivå.

Din BMI er på 23,1 så du vil derfor være i kategorien normalvektig.

Du kan selv teste din BMI på vår BMI kalkulator.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.