Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Ernæring / Hvorfor er ekstra lett melk beriket med vitamin D?
  • Hvorfor er ekstra lett melk beriket med vitamin D?

Hvorfor er ekstra lett melk beriket med vitamin D?

Hvorfor er ekstra lett melk beriket med vitamin D? Finnes det vitamin D i lettmelk?

 

PUBLISERT: 11.05.2012

Undersøkelser viser at mange i Norge ikke klarer å få i seg nok vitamin D gjennom kostholdet sitt. Dette er grunnen til at helsemyndighetene ønsker at blant annet melk skal berikes med vitamin D. I tillegg er smør og margarin beriket med dette vitaminet. Melk, smør og margarin er matvarer som mange nordmenn spiser. Ved å tilsett vitamin D til disse matvarene er det mange som vil få i seg litt ekstra vitamin D.

I dag er det kun ekstra lett melk fra TINE og Q-meieriene som er tilsatt vitamin D, og ikke lettmelk.

Ønsker du å lese mer om hvorfor vitamin D er bra for kroppen har vi skrevet en artikkel på dette.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.