Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Ernæring / Kan gravide spise ridderost?
  • Kan gravide spise ridderost?

Kan gravide spise ridderost?

Jeg er gravid og er usikker på om jeg kan spise ridderost. Denne er jo en kittmuggost. Er det trygt for meg å spise denne ostevarianten?

PUBLISERT: 05.03.2013

Ridderost er et produkt fra TINE og er som du sier en kittmuggost. Den er laget på pasteurisert melk og kan helt trygt spises av gravide. Det blir anbefalt at gravide ikke spiser blåmuggost som er veldig moden. Dette for å være på den sikre siden. De store norske produsentene av ost tar også tester av ostene sine i forhold til listeria og har strenge hygienekrav.

Lurer du på hvilke andre oster du trygt kan spise i graviditeten kan du lese mer i en egen artikkel vi har skrevet.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.