Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Ernæring / Kan jeg dø av melk?
  • Kan jeg dø av melk?

Kan jeg dø av melk?

Kan jeg dø av melk?

PUBLISERT: 06.03.2012

Du ikke kan leve på melk alene. Melk inneholder mange næringsstoffer som kroppen trenger, som proteiner, jod, kalsium, vitamin B2 og vitamin B12, men melk inneholder ikke alle næringsstoffene kroppen trenger å få i seg hver dag. For eksempel inneholder melk for lite jern og vitamin C til at kroppen vil fungere normalt dersom du bare lever på melk. Derfor er det viktig å spise variert. Tre porsjoner meieriprodukter om dagen bidrar til å dekke kroppens behov for proteiner, kalsium, jod og vitamin B2 og B12, men det er også viktig å spise andre matvarer.

For personer som har en melkeproteinallergi kan det derimot være problematisk å spise meieriprodukter da de vil få en allergisk reaksjon. Disse personene må holde seg helt unna meieriprodukter i kostholdet sitt.

For personer som ikke har en allergi anbefaler Helsedirektoratet at kostholdet inneholder et daglig inntak av magre meieriprodukter.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.