Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Erstatte melk med syrnet melk i kakerøre

Erstatte melk med syrnet melk i kakerøre

Jeg har en oppskrift på krydderkake som jeg synes blir noe tørr. Kan jeg bytte ut lettmelk med kulturmelk for å få den saftigere? Bruker jeg i så fall samme mengde?

PUBLISERT: 17.04.2012

Det er helt riktig at formkaker ofte blir saftigere om du bytter ut søt melk med syrnet melk.
Du kan benytte kulturmelk, kefir eller cultura. Konsistensen på disse melketypene er tykkere enn søt melk, derfor kan det være lurt å ha i litt ekstra. Mellom 30 – 50 ml, men dette avhenger av den totale mengden med melk som skal tilsettes i røren. Et annet tips er å tilsette natron istedenfor bakepulver, når man tilsetter syrnet væske i røren.  2 ts bakepulver erstattes av 1 ts natron.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.