Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Hvordan ta med brunost til USA?
  • Hvordan ta med brunost til USA?

Hvordan ta med brunost til USA?

I juli skal jeg en tur til USA, og tenkte meg å ta med meg brunost. Er det noe problem å ta dette med i vanlig bagasje med tanke på oppbevaringsforhold, siden jeg naturligvis ikke har med meg ett kjøleskap i kofferten?

PUBLISERT: 20.06.2012

I forhold til selve reisen bør det gå greit med en brunost i bagasjen. Den vil kunne bli noe mykere, men ellers vil den nok holde seg greit. Det er også ofte noe kaldere også der koffertene ligger på flyet.

Om du derimot har lov til å ta med norske meieriprodukter inn i USA er jeg usikker på, og noe du bør dobbelsjekke.

God tur:-)

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.