Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Kan marsipankake lages i god tid og fryses til den store dagen?

Kan marsipankake lages i god tid og fryses til den store dagen?

PUBLISERT: 07.05.2012

Nei, det vil jeg ikke anbefale.
Marsipanlokket vil i de fleste tilfellene klare seg bra, men det blir ofte mye fuktighet og det blir ikke tørt og fint lengre.
Det største problemet er kremfløten og fyllet i kaken.
Kremfløten vesker når den fryses og tiner.
Du kan være heldig, men du kan også oppleve at kremfløten væsker og at det blir liggende mye væske på fatet etter at kaken er tint.  

Grunnen til at du kan kjøpe dypfryst marsipankake i butikken og tine denne er at den er tilsatt tilsetningsstoffer som binder væsken i fløten.  Bakerne benytter også en vegetabilsk fløte som gjør at kremfløten holder bedre på væsken.

Marsipankaken blir absolutt best om man lager den dagen i forveien og setter den kaldt og ikke tildekket.
Her er noen gode tips med på veien.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.