Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Lag disse grøtene til grøtdagen 23. oktober

Grøten har lange tradisjoner i Norge, både som hverdagsmat og til fest.  Den årlige Grøtdagen ble feiret første gang i 1989 her i landet. Det er fortsatt de tradisjonelle grøtene folk spiser mest av.

Grøt er fremdeles populær som middag, men spises stadig oftere til frokost og kveldsmat.

Her har vi samlet noen oppskrifter for deg som har god tid, for deg med dårlig tid, for deg som vil lage noe tradisjonelt og for deg som har lyst til å prøve noe nytt.

Fakta

  • I Norge ble Grøtdagen første gang feiret i 1989
  • Grøt er vår eldste varmrett
  • Grøt er mest populært på Vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge
  • The Golden Spurtle; Verdensmesterskapet i grøt, arrangeres hvert år i Skottland
  • Halvparten av alle nordmenn spiser grøt månedlig mens 17% spiser ukentlig.
  • Lørdagen har tradisjonelt vært den store risgrøt-spisedagen, så også i dag.