Neste artikkel 2/

3 om dagen, også for deg med laktoseintoleranse

Selv om man har laktoseintoleranse trenger man ikke utelate alle meieriprodukter fra kostholdet. Hold deg unna brunosten, den vil raskt kunne gi ubehag, men la gulosten derimot bli din nye bestevenn. Det finnes også mange andre laktosefri og laktosereduserte produkter på markedet. Enkelte har et naturlig lavt innhold av laktose, som gulost, mens andre får endret laktoseinnholdet i prosessen på meieriet. Dette gir deg valgfrihet til å kunne velge de produktene du liker og foretrekker å ha i kostholdet ditt.

Start for eksempel dagen med en bolle havregryn med laktosefri melk, jordbær og litt honning. Til lunsj kan du spise et knekkebrød og en liten bolle med laktosefri yoghurt og müsli, før du til kveldsmaten tar en brødskive med gulost (som er naturlig laktosefri). 1-2-3 og du er i mål! Så enkelt, så greit. 3 porsjoner med laktosefrie meieriprodukter hver dag vil gi deg næringsstoffer kroppen din trenger som kalsium, proteiner, jod, fosfor, vitamin B12 og vitamin B2.

Vi har flere gode kostråd ved laktoseintoleranse og svar på hvor mye laktose personer med laktoseintoleranse tåler hver dag, hvorfor man tåler yoghurt bedre og hvorfor du bør spise laktoseholdige produkter sammen med et måltid.

Prøv også vår laktosekalkulator!