Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vegaboller

Prøv en annen form på kanelbollene neste gang du baker. Denne varianten tar seg festlig ut på kakefatet.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
50 g gjær
2 dl lettmelk
3 ss sukker
2 stk egg
1 ts malt kardemomme
600 g hvetemel
100 g smør
1 ts salt
Fyll:
75 g mykt smør
¾ dl sukker
1 ½ ts malt kanel
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett sukker, egg og hvetemel, spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterningerne og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Elt deigen med litt mel på bakebordet. Kjevlde deigen ut til en rektangulær leiv på ca. 30 x 70 cm.
  7. Smør fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær i ca. 3 cm brede biter. Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten, slik at det dannes en fordypning og bollen "åpner" seg i endene.
  8. Legg bollene på et bakepapir på stekeplate. Dekk til og etterhev i 30 minutter.
  9. Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovn ved 225- 250 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.