Charlotte Russe

Charlottekaker er blitt laget i flere hundre år og det finnes mange varianter av denne typen. Det er en meget enkel og dekorativ kake. 

Vannbakkelskrans Rabarbrakake med ostekrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Rullekake:
4 stk egg
120 g sukker
120 g hvetemel
½ ts bakepulver
2 dl jordbærsyltetøy
Fromasj:
3 dl kremfløte
5 dl yoghurt med vanilje
1 pk gelépulver
2 ½ dl varmt vann

Fremgangsmåte

Rullekake:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  3. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Hell røren i en stor langpanne dekket med bakepapir.
  5. Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 8 minutter.
  6. Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. 
    Kokkens tips

    Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.

  7. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kaken sammen på langs. Her er det viktig å arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
  8. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
  9. Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.

    Enkel fromasj:

  10. Visp kremfløten til luftig krem og bland i yoghurten. Velg den smaken du liker best.
  11. Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.

    Å sette sammen kaken:

  12. Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
  13. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv.
  14. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.
Kokkens tips

Charlotte Russe smaker best dersom den ikke fryses. Det er imidlertid ingenting i veien for å lage kaken en eller to dager før servering.