Frossen jordbærostekake

En deilig kake som er perfekt til desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Den er grei å lage uten stekeovn og holder til mange.

Frøken Torps valnøttkake Flytende sjokoladehjerte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
300 g havrekjeks
3 ss meierismør
3 stk egg
250 g kremost naturell
1 ss vaniljesukker
1 dl melis
1 stk appelsin
3 dl kremfløte
500 g jordbær
4 ss konjakk eller likør

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og knus kjeksen. Rør de sammen.  
  2. Trykk ca. halvparten av kjeksblandingen ned i en smurt kakeform (rund form, ca. 24 cm).
  3. Skill eggene. Visp plommene sammen med ost, vaniljesukker og melis til det får en kremaktig konsistens. Riv skallet av appelsinen og bland det i.
  4. Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem. og bland det inn i ostemassen. 
  5. Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk.
  6. Hell halvparten av kremblandingen i formen og fordel jordbærblandingen oppå. Ha på resten av kremen og dryss til slutt resten av kjekssmulene over. 
  7. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. Sett kaken over på fat og la den stå i kjøleskapet i ca en halvtime før servering. Pynt med friske jordbær.