New York ostekake

Klassisk ostekake fra New York. En frisk ostekake med sitron som setter spor!
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kjeksbunn:
180 g digestive kjeks
50 g smør
Ostemasse:
600 g kremost naturell
300 g cottage cheese
150 g crème fraîche orginal, 35 %
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
3 ss hvetemel
2 stk sitron
3 stk egg
300 g crème fraîche orginal, 35 %
Sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksene og bland sammen.
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
  4. Stek den ca midt i ovnen i 7 minutter. Avkjøl.
  5. Hev temperaturen i ovnen til 220 °C.

    Ostemasse: 

  6. Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet.
  7. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping.
  8. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft.
  9. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring.
  10. Hell massen i springformen og sett den inn i den inn i ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved 220 °C før du senker temperaturen til 110 °C og steker den ytterligere i 25 minutter.
  11. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.
  12. Pynt med et tynt lag med crème fraîche, sitron og f.eks frysetørket jordbær.