New York ostekake

Klassisk ostekake fra New York. En frisk ostekake med sitron som setter spor!
Ostekake med bringebær og sjokolade Ostekake med hvit sjokolade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kjeksbunn:
180 g digestive kjeks
50 g smør
Ostemasse:
600 g kremost naturell
300 g cottage cheese
150 g crème fraîche orginal, 35 %
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
3 ss hvetemel
2 stk sitron
3 stk egg
300 g crème fraîche orginal, 35 %
Sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksene og bland sammen.
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
  4. Stek den ca midt i ovnen i 7 minutter. Avkjøl.
  5. Hev temperaturen i ovnen til 220 °C.

    Ostemasse: 

  6. Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet.
  7. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping.
  8. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft.
  9. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring.
  10. Hell massen i springformen og sett den inn i den inn i ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved 220 °C før du senker temperaturen til 110 °C og steker den ytterligere i 25 minutter.
  11. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.
  12. Pynt med et tynt lag med crème fraîche, sitron og f.eks frysetørket jordbær.