Omelette norvègienne

Omelett? Det franske navnet på denne "bomben" av en dessert kan lett være misvisende. Den har slett ingenting med en omelett å gjøre. Men kan gjerne gi assosiasjoner til is og snø. Uansett; en fantastisk dessert, som vil overraske gjestene dine.

Ostekake med eple og ingefær Vannbakkelskrans
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
½ stk sukkerbrødbunn
5 stk eggehvite
5 ss melis
1 l vaniljeis
150 g bringebær
50 g blåbær

Fremgangsmåte

  1. Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.
  2. Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.
  3. Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene. Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
  4. Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.