Ostekake med blåbær og lime

Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.
Baileys ostekake Ostekake med bringebær og sjokolade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Bunn:
200 g fullkornkjeks med blåbær
70 g smør
Fyll:
6 stk gelatinplater
225 g sukker
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
3 dl cottage cheese
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 stk lime
3 dl kremfløte
500 g dypfryste blåbær
Friske blåbær til pynt

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter.
  2. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Fyll:

  3. Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
  4. Visp sukker, vaniljekvarg, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
  5. Tilsett raspet limeskall og saften av en lime i ostemassen.
  6. Smelt de bløte gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
  7. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
  8. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
  9. Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt.
  10. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.  
  11. Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt saus.
  12. Pynt kaken med friske blåbær og server med blåbærsaus.