Ostekake med eple og ingefær

Dette er kaken du serverer hvis du ønsker rosende ord fra dine gjester. Ingredienser i en herlig kombinasjon og som gir en fortreffelig smak.

Crêpes med epler og karamellsaus Omelette norvègienne
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kjeksbunn:
250 g digestive kjeks
3 ts malt ingefær
100 g smør smeltet
Ostemasse:
4 stk eple
3 dl vann
130 g sukker
2 ss sitronsaft
2 ss sitronskall revet
500 g kremost naturell
130 g sukker
2 stk egg
2 ss malt ingefær
300 g seterrømme

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.
  2. Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse.
  3. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet.
  4. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
  5. Sett stekeovnen på 150 ºC.

    Ostemasse: 

  6. Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver.
  7. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre.
  8. Hell av væsken ved hjelp av et dørslag og la eplene avkjøles noe.
  9. Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
  10. Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over.
  11. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast.
  12. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
  13. Pyntes med topper av krem.