Rabarbrakake med ostekrem

Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Dette er en saftig og enkel rabarbrakake. 

Vannbakkelskrans Ripskake på sjokoladebunn
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kake:
500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
Ostekrem:
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g kremost naturell
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Kake:

  1. Sett ovnen på  175 ºC.
  2. Vask og rens rabarbraen og kutt den i staver på 3-4 cm.
  3. Piske egg og sukker til eggedosis.
  4. Smelt smøret og avkjøl det.
  5. Tilsett smør, siktet hvetemel og bakepulver til eggedosisen og vend det forsiktig inn. 
  6. Hell røren over i en rund form (26 cm i diameter).
  7. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
  8. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.

    Ostekrem:

  9. Visp vaniljekvarg, kremost, melis og vaniljesukker til en luftig krem.
  10. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.