Rabarbrapai med jordbær

Ønsker du smaken av sommer? Da bør du lage denne deilige paien.

Bløtkake med sviskefyll og tilbehør Sommerdrøm med rabarbra
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paibunn:
5 dl hvetemel
6 ss sukker
1 krm salt
2 stk små egg
1 ts bakepulver
185 g smør
Fyll:
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl jordbær
8 dl rabarbra
1 stk egg , til pensling

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
  2. Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.
  3. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 225 ºC.
  5. Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform (26 cm i diameter). Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel.
  6. Skjær jordbær og rabarbra i biter, vend det i sukker og potetmel og fordel det utover paibunnen. 
  7. Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel.
  8. Pensle med egg.
  9. Stek paien i midt i ovnen i ca 30 minutter.
  10. Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.