Jordbærterte

En nydelig dessert du kan lage med de norske sommerjordbærene.
Sommerflørten Sjokoladefromasj på mandelbunn
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 pk butterdeig
2 beger kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
4 stk gelatinplater
100 g hvit kokesjokolade
1 kurv jordbær
frisk sitronmelise

Fremgangsmåte

  1. Dekk bunnen av en rund eller firkantet form (ca 20 x 20 cm) med butterdeig. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen på 150 °C i 10 minutter. Avkjøl.
    Kokkens tips

    Butterdeig finner du i frysedisken på de fleste dagligvarehandler. 

  2. Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så forsiktig på middels varme, før du rører gelatinen inn i kvargen.
  3. Rasp sjokoladen og rør halvparten av sjokoladen inn i kvargblandingen. 
  4. Hell blandingen i formen med butterdeig og la terten stå kjølig i ca 1 time.  
  5. Skjær jordbær i skiver, og legg de pent over toppen av terten. Dryss resten av den sjokoladen på toppen.
  6. Pynt til slutt med sitronmelisse.