Ostekake med Tia Maria

En deilig ostekake som smelter i munnen.
Sjokoladefromasj på mandelbunn Baileys ostekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kjeksbunn:
200 g havrekjeks med sjokoladeglasur
70 g smør , smeltet
Ostemasse:
600 g kremost naturell
300 g kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g sukker
3 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 dl kaffelikør f. eks Tia Maria
3 stk egg
300 g crème fraîche orginal, 35 %
Topplag:
150 g crème fraîche orginal, 35 %
2 ss kaffelikør
1 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksene og bland det godt sammen. 
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 25 cm i diameter. Sett springformen inn i ovnen og stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.
  4. Hev temperaturen i ovnene til 240 °C.

    Ostemasse: 

  5. Visp kremost, kvarg og sukker til en luftig masse.
  6. Tilsett, hvetemel, vaniljesukker, Tia Maria, egg og crème fraîche i ostemassen under lett visping. Bruk gjerne en håndvisper. Hell ostemassen i den avkjølte formen.
  7. Stek kaken i 10 minutter ved 240 °C og senk temperaturen til 110 °C. Stek kaken videre i 25 minutter.
  8. Slå av ovnen og åpne ovnsdøren, la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer før den tas ut og settes kaldt.

    Topplag:

  9. Rør Tia Maria inn i crème fraîche/kesam og smør dette på toppen av den avkjølte kaken før servering. Dryss over kakaopulver. Pynt gjerne med biter av hvit og mørk sjokolade.