Ostekake med hvit sjokolade

En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.
New York ostekake Ostekake med jordbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kjeksbunn:
200 g digestive kjeks
50 g smør
Ostemasse:
450 g hvit kokesjokolade
3 dl kremfløte
400 g kremost naturell
4 stk egg
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Sett stekeovn på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen.
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (ca 23 cm i diameter).
  4. Sett springformen inn ovn og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl.
  5. Reduser varmen i ovnen til 140 °C.
  6. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumfolie slik at kakeformen blir vanntett.

    Ostemasse:

  7. Hell kremfløte i en kasserolle og brekk sjokoladen i. Varm forsiktig opp under omrøring til sjokoladen er smeltet.  
  8. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
  9. Når du har fått en fin ostemasse tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping.
  10. Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad).
  11. Stek kaken i ca 1 time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.