Ostekake med sjokolade

En himmelsk ostekake for deg som er glad i det søte gullet som heter sjokolade. Men jeg kan love deg at et stykke er nok.
Tuiler Sjokoladefondant med kirsebær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
Kjeksbunn:
225 g sjokoladekjeks
50 g smør
Ostemasse:
225 g mørk sjokolade, 70% kakao
400 g kremost naturell
100 g sukker
4 stk egg
3 dl kremfløte
5 ss Kakao likør (Kahlùa)
Topping:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 ss kakao likør (kahlùa)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksene og bland det sammen.
  2. Trykk blandingen jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter.
  3. Sett springformen i kjøleskapet så bunnen setter seg, mens du lager fyllet.

    Ostemasse med sjokolade:

  4. Sett stekeovnen på 160°C.
  5. Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. 
    Kokkens tips

    Vannbad: Bollen plassers oppå en kjele med kokende vann. NB Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme f. eks av stål, glass eller ildfast materiale. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.

  6. Visp kremost og sukker med en håndvisper til det blir en luftig krem. Tilsett et og et egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og Kahlúa.
  7. Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen.
  8. Stek kaken i ovnen i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten.
  9. La kaken stå å kjølne i minimum 3 timer eller over natten.

    Topping:

  10. Bland sammen crème fraîche og Kahlúa og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.