Ripskake på sjokoladebunn

Syrlige bær sammen med mørk sjokolade er en smaksbombe. Dette er en mektig kake, men det er nok flere som vil ønske å få servering to ganger.

Rabarbrakake med ostekrem Sjokoladekake med solbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
125 g sukker
4 stk egg
125 g mørk kokesjokolade
100 g hvetemel
3 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
150 g hakkede hasselnøtter
150 g dypfryst rips
Krem:
1 dl eller brandy mørk rom (kan sløyfes)
100 g friske rips
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
2 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180°C.
  2. Pisk smør og sukker hvitt.
  3. Skill eggeplommene og hvitene, og pisk hvitene stive.
  4. Smelt sjokoladen over vannbad.
  5. Rør  sjokoladen og eggeplommene inn i smør- og sukkerblandingen.
  6. Sikt mel, bakepulver og kakao i røren og vend inn hakkede nøtter og dypfryste rips.
  7. Til slutt vendes de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren.
  8. Røren helles i en smurt springform og settes i ovnen. Stek i 40 minutter.
  9. La kaken avkjøles etter stekingen.
  10. Kakebunnen dynkes med 2 til 3 spiseskjeer mørk rom/brandy.
  11. Pisk fløte sammen med melis og frøene fra vaniljestangen.
  12. Vend inn ripsene i kremen og resten av rommen/brandy. Fordel kremen på kaken og sett den til avkjøling i minst en time før servering. Pynt gjerne med friske rips.