Sjokoladefromasj på mandelbunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til fest, merkedager og andre anledninger.
Jordbærterte Ostekake med Tia Maria
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Mandelbunn:
200 g mandler
1 stk appelsin
200 g sukker
2 stk egg
1 ss kakaopulver
Fromasj:
200 g hvit kokesjokolade
3 stk eggeplomme
4 dl kremfløte
Pynt
100 g jordbær
100 g blåbær
100 g hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte

Mandelbunn:

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Mal eller finhakk mandlene. 
  3. Finriv appelsinskallet.
  4. Pisk sammen sukker og egg.
  5. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall.
  6. Ha røren over i en smurt/bakepapirkledd springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøles på rist, i formen.
    Sjokoladefromasj:
  7. Smelt sjokoladen i vannbad.
  8. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. 
  9. Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  10. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen fra kakefomen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå i minimum 1 time i kjøleskap før den serveres.
    Kokkens tips

    Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres.

  11. Legg jordbær i skiver rundt, deretter blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.