Superrask iskake

Enkel, frisk og deilig iskake. Kan lages god tid i forveien.
Limekarameller Crêpes med epler og karamellsaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Fløteis:
2 dl kremfløte
4 ss melis
Kjeksbunn:
150 g havrekjeks
2 ts malt kanel
3 ss smør
Sorbet:
1 l blåbær jordbær eller andre bær, fryste
5 ss sukker
2 ss appelsinjuice
3 dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte

Fløteis: 

  1. Visp kremfløte og melis til en luftig krem og vend inn gresk yoghurt.
  2. Sett bollen i fryseren mens det resterende fyllet forberedes.

    Kjeksbunn: 

  3. Kjør kjeks, kanel og smeltet smør i en foodprosessor.
  4. Trykk dette ut i en springform, 24 cm i diameter. Sett den kaldt i noen minutter.

    Sorbet:

  5. Kjør frosne bær, sukker og juice til det får en sorbet-liknende konsistens.
  6. Legg bærmassen og yoghurtkremen lagvis på kjeksbunnen.
  7. Dekk kaken med plast og frys i minst fire timer. Tines i ca 15 minutter før servering.