Varm sjokoladesufflé

Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte. 

Sommerdrøm med rabarbra Prinsessemuffins
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
3 dl helmelk
25 g smør
4 stk egg , delt i plomme og hvite
1 ss maisstivelse (maizena)
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
100 g sjokoladedråper
Bringebærcoulis:
½ dl vann
½ dl sukker
200 g bringebær (friske eller dypfryste)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. 
  2. Smør seks porsjonssuffléformer eller en stor suffléform som rommer ca 8 dl.
  3. Finhakk sjokoladen.
  4. Varm melk og smør i en kjele til det nesten koker.
  5. Pisk sammen egg, maisennamel, sukker og vaniljesukker i en bolle.
  6. Tilsett litt av den varme melken under omrøring.
  7. Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig blandingen under konstant omrøring til den begynner å tykne.
  8. Tilsett finhakket sjokolade og rør til den smelter. Ta gryten av varmen.
  9. Stivpisk eggehvitene og vend halvparten av eggehviten inn i sjokoladeblandingen.
  10. Vend inn resten av eggehviten og halve mengden sjokoladedråper.
  11. Ha røren i formene/formen og dryss sjokoladedråpene på toppen.
  12. Stek suffléne i porsjonsformene i ca 20 minutter eller 40–45 minutter hvis du bruker en stor form (suffléten skal ikke være helt stekt i midten).

    Bringebærcoulies:

  13. Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bringebær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.        
  14. Du kan også lage coulisen av f.eks. blåbær eller bjørnebær.
  15. Serveres rett fra ovnen med bringebærcoulis, vaniljeis eller vaniljekesam.