Whiskykake til fest

En nydelig dessertkake til de voksne!
Verdens beste - Kvæfjordkake Tilslørte julekaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
200 g havrekjeks
60 g meierismør , smeltet
2 ss lys sirup
Fyll:
4 stk gelatinplater
8 stk eggeplomme
150 g melis
2 dl kremfløte
1 ½ dl whisky
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn: 

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse.
  3. Trykk deretter massen jevnt ut i en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter.
  4. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.

    Fyll: 

  5. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. 
  6. Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
  7. Visp fløten til luftig krem, og bland kremen med eggedosisen.
  8. Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i varmt vann. Rør inn whisky. Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
  9. Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
  10. Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
  11. Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca 4 timer.
  12. Ta kaken ut av fryseren i ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe myk.