Bringebærfromasjkake

Fromasjkaker er et bra alternativ til andre kaker når man ønsker noe nytt og spennende.
Makron med limefromasj Yoghurtrand
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
Bunn:
2 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl bringebærsyltetøy
Fromasj:
1 pk gelépulver med bringebærsmak
4 dl vann og bringebærsaft
1 dl kremfløte
Pynt:
250 g bringebær
2 ss frisk sitronmelisse
1 dl vispet kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland hvetemel og bakepulver, rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Hell røren i godt smurt, rund kakeform på ca 24 cm i diameter og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl bunnen på rist.
  5. Smør syltetøyet på den kalde bunnen og legg bunnen tilbake i den vaskede kakeformen.
  6. Smelt gelépulveret i varm saft, avkjøl litt og la bli halvstiv.
  7. Fold inn vispet krem og hell fromasjen over kakebunnen.
  8. La stå kjølig til kaken er stiv (ca 4 timer eller mer).
  9. Ta kaken ut av formen og sett den på et pent serveringsfat. Pynt med friske bær, sitronmelisse og vispet krem.