Fløterand med kvedesorbet

En nydelig dessert med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen

Multesuppe med tjukkmjølkspudding Sitronfromasj med rabarbrasaus
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Fløterand:
5 dl kremfløte
20 g friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
2 ss akasie honning
2 stk gelatinplater
Kvede og plommesorbet:
½ kg kvede , ca 4 stk
5 dl vann
5 dl sukker
5 stk plomme
Tilbehør:
4 stk tørkede epler
2 stk plomme
1 dl eplesirup

Fremgangsmåte

Fløterand: 

  1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta pannen bort fra varmen.
  2. Ha i finhakkede urter. Dette kan kjøres i kjøkkenmaskin for å få grønnere farge på fløteranden. La den stå å trekke smak i en time.
  3. Sil av urtene.
  4. Smak til med akasiehonning (eller bringebærhonning).
  5. Gelatin legges til bløt i kaldt vann i 5 min og klem så ut vannet.
  6. Varm opp litt av fløteranden og ha i gelatinen.
  7. Siles over i resten av fløteranden.
  8. Hell over i små syltetøyglass eller andre skåler. Sett i kjøleskap. Stivner på 2-3 timer.

    Plomme- og kvedesorbet:

  9. Skjær kvedene i skiver og legg de i sylteglass.
  10. Kok opp vann og sukker og hell det over kvedene. Sett på lokket og la det stå et døgn. 
  11. Sukkerlaken fra kvedene has i en panne. 
  12. Plommene kuttes grovt og gis et oppkok i laken (1 plomme legges til side til anretning.)
  13. Ha blandingen i en hurtigmikser/blender og kjør til en glatt masse.
  14. Sil massen og hell den i en sorbetmaskin til innfrysing. Hvis du ikke har en sorbetmaskin settes bollen i fryseren, la det fryse inn og ta det ut igjen og kjør den fryste sorbeten i en foodprosessor.

    Tilbehør:

  15. Kutt en kvede og en plomme i tynne båter. Disse legges på tallerkenen, med sorbeten over.
  16. Stikk en epleskive i sorbeten til pynt (du kan også tørke tynne epleskiver i ovn).
  17. Tørkede plommer i eplesirup kan brukes som pynt.